Nature Tasting & Thinking Academy

Het effect van de natuur in tijden van verandering!
Verandering is er steeds geweest en zal er altijd zijn. Omgevingen en contexten veranderen continu. Mensen ontwikkelen zich wel degelijk hun leven lang. Verandering is zelfs noodzakelijk en iets heel natuurlijks. Het is de voedingsbodem van ieder ecosysteem. We luisteren vandaag de dag te weinig naar het ritme van de natuur en al de waarden die deze met zich kan meebrengen. We werken vooral vanuit ons hoofd in een doe-modus, niet meer vanuit ons gevoel in connectie-modus. Beiden zijn echter van belang, zeker in tijden van verandering. Jezelf juist voeden – letterlijk en figuurlijk – zorgt ervoor dat je beter kan luisteren naar deze veranderingen bij jezelf en je omgeving. De Nature Tasting & Thinking opleidingsreeks is in het leven geroepen om op inspirerende wijze in groep samen te komen. Het is een opleiding waar zowel praktisch, theoretisch als interactief aan de slag wordt gegaan. Er wordt samen gegeten, recepten worden gedemonstreerd, de principes uit de oude wijsheden van de natuur worden gepresenteerd en diverse thema’s worden gefaciliteerd. Kortom, we gaan onszelf maar ook elkaar voeden en inspireren met natuurlijke smaken en verrijkende inzichten. We gaan ontdekken hoe we de natuurlijke principes kunnen toepassen bij uitdagingen in ons dagelijks en professionele leven. Het doel van deze opleiding is om een nieuwe mindset te ontwikkelen die je ondersteunen in ieder verandertraject. Het programma volgt bewust de seizoenen van de 5 transformaties van de natuur: elk met zijn eigen waarde!

Voor wie
Voor eenieder die zich wil voeden – zowel letterlijk als figuurlijk – met de wijsheden uit de natuur. Het is een uitnodiging om met een warme groep op inspirerende wijze in contact te komen met de Oosterse denkwijzen en te leren om op meer natuurlijke wijze om te gaan met veranderingen. En dit allemaal in een mooi, warm en huiselijke omgeving. De grootte van de groep bestaat uit min. 6 en max. 12 deelnemers. Prijs Iedere sessie kan afzonderlijk gevolgd worden. Prijs 1 sessie : 100€ excl. btw Prijs volledige reeks 5 sessies 450€ excl. btw Via KMO portefeuille kan je tot 40% korting genieten. Inclusief:

  • Natuurlijke maaltijden en dranken
  • Wijsheden uit de natuur & de Oosterse filosofie
  • Inspirerende en voedende momenten
  • Hand outs & Recepten (digitaal)

Programma
De sessies gaan door op zondag namiddagen te Bazel in de prachtige woning van interieur architecte Nancy Cool. In haar vrije tijd vind je haar vaak in haar moestuin. Op deze plek vloeien de binnen- en buitenwereld mooi in elkaar. Ze ontvangt haar gasten op een plek waar we het ritme van de natuur kunnen ervaren gedurende deze 5 bijeenkomsten op een jaar.

Sessie 1: 23/11/2018 (18u30 – 22u30)
Deze sessie gaan we aan de slag met  de ‘herfst’ als thema: overbodige zaken loslaten, de essentie behouden. Hoe kan je je het best voeden tijdens dit seizoen om in balans te blijven, fysiek en mentaal? Wat zijn gerechten die je in balans houden?  Wat hebben onze longen, dikke darm en huid hier mee te maken? En hoe manifesteert dit seizoen zich in ons dagelijks en professionele leven?

Sessie 2: 03/02/2019 (14u-18u)
Tijdens de winter lijkt er niets te gebeuren, maar niets is minder waar. Het is het seizoen waarbij het cruciaal is om onze batterijen op te laden. We gaan leren hoe we dit kunnen doen door voeding en welke organen hierbij cruciaal zijn. Ook gaan we stilstaan bij onze dromen.

Sessie 3: 28/04/2019 (14u-18u)
De natuur maakt zich stilletjesaan klaar en de eerste scheuten worden zichtbaar. We kijken hoe we onze creativiteit het beste kunnen inzetten. We leren wat de functies zijn van de lever en galblaas en waarom we (vroeger) vasten in deze periode. ‘Iets op je lever hebben’ is ook niet voor niets een zegswijze uit het verleden.

Sessie 4: 23/06/2019 (14u-18u)
Tijdens de zomer lijkt het erop dat alles bruist van energie. Wat doet dit met ons hart en dunne darm? Hoe kan je je het beste voeden tijdens dit seizoen? Hoe wil je jezelf en/of je bedrijf zichtbaar maken? Hopelijk kunnen we deze sessie buiten laten doorgaan.

Sessie 5: 08/09/2019 (14u-18u)
Het vijfde seizoen is zeker geen extra maar een volwaardig seizoen. Het is het seizoen van de oogst, de ‘indian summer’. Hoe gaan we met deze oogst om? Wat hebben we eruit geleerd? Wat zijn de organen die meer aandacht nodig hebben?

Inschrijven Via deze link kan je je inschrijven voor één van de sessies. Inschrijven en annuleren kan tot 1 week voor iedere sessie. Gelieve hierbij te vermelden of je al dan niet via KMO portefeuille wenst te werken.

KMO Portefeuille Movad’ooh is gecertificeerd KMO portefeuillehouder voor Opleiding (DV.O219964). Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training. Meer info kan je hier vinden. Interesse? Wil je meer info, of heb je zin om zelf een groepje samen te stellen, neem dan gerust contact op.