Movad'ooh - algemene voorwaarden en privacybeleid

KMO-PORTEFEUILLE

Tussenkomst voor Belgische zelfstandigen en bedrijven

Opleidingen, trainingen en advies van Movad’ooh kunnen via de kmo-portefeuille betaald worden. Andere kortingen dan voorafbetalingskorting zijn niet combineerbaar met betaling via de kmo-portefeuille.

Opgelet! Er moet een verband zijn tussen de cursus en jouw beroepsactiviteit. Agentschap Ondernemen controleert dit steekproefsgewijs.

Belangrijk is dat aantoonbaar gemaakt kan worden dat de opleiding bijdraagt tot de versterking,   groei of transformatie van de onderneming. Elke opleiding moet bijdragen tot de verbetering van het huidige of toekomstige bedrijfsfunctioneren en betrekking hebben op de kernprocessen van de onderneming.

 • Informatie over hoe je je registreert en hoe je je aanvraag indient, vind je op www.kmo-portefeuille.be en via https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.
 • Ons erkenningsnummer voor de dienst opleidingen is DV.O219964.
 • Ons erkenningsnummer voor de dienst advies is DV.A219965
 • Kosten maaltijden cursussen : 25 euro / dag komt in aanmerking, de rest van de verblijfkost niet. Wij bereken voor jou het maximale bedrag dat je kan aanvragen voor die cursus en vermelden dat op je factuur.
 • Enkel voor cursussen waarvan de deelnameprijs minimum 100 euro bedraagt.
 • Het volledige cursusbedrag moet uiterlijk bij de start van de cursus betaald zijn. Als wij dan de betaling via de kmo-portefeuille nog niet ontvangen hebben, dien je het bedrag eerst zelf voor te schieten.

De procedure voor opleidingen verloopt als volgt:

 1. Bij inschrijving vermeld je dat je met kmo-portefeuille wil betalen.
 2. Wij sturen jou een inschrijvingsbevestiging en een inschrijvingsfactuur met de gegevens die je nodig hebt voor je aanvraag.
 3. Jij vraagt kmo-portefeuille aan (dit moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de start van de cursus, dit is een heel strikte deadline).
 4. Wij bevestigen aan de kmo of jouw aanvraag conform de regelgeving is.
 5. De kmo-portefeuille stort 30% of 40% en jij stort 70% of 60% van de totaal goedgekeurde bijdrage aan Sodexo.
 6. Vergeet niet bij opleidingen dan ook nog formeel opdracht te geven om de betaling uit te voeren. Er is een speciale knop voor voorzien. Pas dan kan Sodexo de cursusbijdrage overmaken op onze rekening. Hou er rekening mee dat de betaling van Sodexo aan ons pas exact 2 weken later uitgevoerd wordt. Als jij aan Sodexo betaald hebt, kan je best zo snel mogelijk Sodexo opdracht geven om ons te betalen, anders blijft je betaling nodeloos lang bij Sodexo hangen.
 7. Na afloop van de opleiding sturen we je per email een deelnameattest (verplicht door de kmo-regelgeving).
 8. Bij advies wordt de factuur pas na afloop van het advies verstuurd en dien je online te betalen via kmo-portefeuille.
 9. De BTW en andere kosten dienen nog rechtstreks aan Movad’ooh betaald te worden