Personize, Companize, Energize ?

25 augustus, 2018

Het belang van reflectie bij mensen en organisaties

Geregeld krijg ik de vraag: “waarom gebruik je de woorden ‘personize’, ‘companize’ en ‘energize’?”

Omdat ze volgens mij alle drie cruciaal zijn. Je kan het ene niet los zien van het andere. Het staat ook heel eenvoudig voor wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik zelf reeds jaren toepas. Deze kennis en ervaring deel ik graag. Alle veranderingen beginnen immers vanuit de mens – jezelf, je collega’s, je stakeholders en je omgeving.

Reflectie
Je kan bij Movad’ooh terecht om te reflecteren over jezelf  (to personize), over je werkomgeving en organisatie in dialoog met elkaar (to companize) en in interactie met anderen ter inspiratie (to energize). Dit is niet louter vrijblijvend. Hieruit ontstaan nieuwe waardevolle inzichten en adviezen.

Personize
‘Personize’ wil zeggen dat ieder mens af en toe zou moeten afstemmen op wie hij/zij is. Hierbij sta je stil bij je waarden, talenten en de redenen waarom je van bepaalde zaken energie krijgt. Deze afstemming pas ik zelf geregeld toe. De natuur is voor mij een mooi klankbord en een ideale bron van inspiratie. Ik bouw bewust en soms ook sporadisch momenten in om naar mijn kernwaarden terug te grijpen omdat ik mezelf anders verlies. Zowel als vrouw maar zeker ook als ondernemer. Je bent uiteindelijk dezelfde persoon in je dagelijkse en professionele leven. Maar het is niet altijd evident om telkens vanuit dezelfde waarden te handelen.

Companize
In dialoog blijven met je collega’s, je klanten, je stakeholders en diens waarden en talenten kennen en erkennen zorgen ervoor dat je zinvol samenwerkt. Het uitwerken en uitdragen van een gemeenschappelijk en bovenal gedragen visie is cruciaal voor de groei van een bedrijf. Een betere verbinding kunnen maken met zowel het team, de klanten en stakeholders is waar ik als ondernemer voor sta. Uit deze verbinding ontstaat er immers verandering.

Energize
Mijn leergierigheid en brede interesses hebben ervoor gezorgd dat ik zelf in beweging blijf. Ik heb heel wat trajecten en opleidingen doorlopen gaande van mentale en creatieve opleidingen tot holistische trajecten. Ik volg graag met een kritische blik de laatste nieuwe trends op. Deze interacties vanuit verschillende invalshoeken, met diverse mensen en omgevingen heb ik nodig om scherp, alert en helder te blijven.  Ze hebben er ook voor gezorgd dat ik een nog betere holistische en interdisciplinaire benadering heb ontwikkeld. Deze heb ik samengebracht tot een eigen creatief, natuurlijk en levendig Nature Thinking model. Deze ervaringen deel ik graag tijdens workshops en opleidingen ‘to energize’. Hierbij gaan we zowel praktisch, theoretisch als interactief aan de slag. Zo leer je beter omgaan met de impact van kleine en grote veranderingen.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta: vol goesting om vanuit mijn kernwaarden ‘puurheid & helderheid’ mensen en bedrijven op natuurlijke en co-creatieve wijze in beweging te brengen en te verwonderen. Op weg naar een meer duurzame, natuurlijke en integere maatschappij!

#movadooh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.