Personize – Companize – Energize

Reflectie

Geregeld krijg ik de vraag: “waarom gebruik je de woorden ‘personize’, ‘companize’ en ‘energize’?”

Omdat ze volgens mij alle drie cruciaal zijn. Het staat heel eenvoudig voor wie ik ben en wat ik zelf de laatste jaren toepas als design thinker. Alle veranderingen beginnen immers vanuit de mens – jezelf, je collega’s, stakeholders en je omgeving.

Je kan bij Movad’ooh terecht om te reflecteren over jezelf (to personize) in relatie tot je werkomgeving, bedrijf, klanten, stakeholders (to companize) en samen met anderen en je omgeving (to energize). Dit is niet louter vrijblijvend. Hieruit onstaan gerichte bedrijfsadviezen en actieplannen. We reiken tools aan om verder aan de slag te kunnen gaan.

Momenteel bouwen ondernemingen te weinig reflectiemomenten in. Zo leer je echter beter omgaan met de impact van kleine en grote veranderingen. Hier wil Movad’ooh de nodige ondersteuning in bieden.

Personize
Personize wil zeggen dat ieder mens af en toe moet afstemmen op wie hij/zij is. Je moet stilstaan bij je waarden en waarom je van bepaalde zaken energie krijgt. Deze afstemming pas ik zelf geregeld toe a.d.h.v. verschillende methoden. Ik bouw bewust momenten in om naar mijn kernwaarden terug te grijpen omdat ik mezelf anders verlies. Zowel als vrouw maar zeker ook als ondernemer.

Companize
Geëngageerde mensen – of deze nu ondernemer of werknemer zijn – hechten belang aan het feit dat hun kernwaarden professioneel ingezet worden. Klopt het verhaal dat je als persoon wil brengen met de waarden van de onderneming, de mensen en diens ecosysteem? Hoe komen we tot een gedragen visie doorheen het bedrijf?  Dit is cruciaal voor de groei van een bedrijf ‘to companize’. Mensen en bedrijven hierin de juiste ondersteuning geven om zo ook als bedrijf verder te kunnen groeien en een betere verbinding te kunnen maken met het ‘team’, de ‘juiste’ klanten en stakeholders is waar ik als ondernemer voor sta. Hieruit ontstaat er verandering.

Energize
Reflectiemomenten alleen, maar zeker ook momenten om van elkaar te leren zijn cruciaal. Mijn leergierigheid zorgt ervoor dat ik heel wat opleidingen heb gevolgd en volg. Gaande van mentale design thinking modellen (business modelling, Lego Serious Play, Stakeholder mapping, service design thinking, …), creatieve opleidingen (productdesign, juweelontwerp, …) tot holistische natuurkundige reflectiemodellen (nature facilitation, energetische modulen, voeding & vitaliteit, …). Deze interactie met verschillende mensen en omgevingen heeft mezelf tot nieuwe inzichten gebracht. Vandaar dat ik deze ook graag deel en samenbreng tijdens opleidingen ‘to energize’.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta: vol goesting om mensen en bedrijven in beweging te brengen en te verwonderen “movad’ooh”.